Yrjö Tolvanen

Perustajaosakas, varatuomari, OTK, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja, julkinen kaupanvahvistaja

  • Matkapuhelin: 040 708 9077
  • Puh. (09) 477 8790 (vaihde)
  • Sähköposti: yrjo.tolvanen@plt-laki.fi

Olen yksi yrityksen perustajista ja olen toiminut asumisen juridiikkaan liittyvissä asioissa vuodesta 1995 lukien. Olen tehnyt alaan liittyviä töitä asianajotoimistossa, pankkilakimiehenä ja vuodesta 1999 lukien nykyisessä yrityksessä.

Asumisen juridiikkaan kohdistuva tyypillinen hoitamani toimeksianto on asunto- tai kiinteistökauppaan liittyvän virheen selvittäminen ostajan, myyjän tai välittäjän näkökulmasta katsottuna. Kosteus- ja homevaurioriitojen hoitamisesta minulla on kattava kokemus. Hoidan säännöllisesti urakkariitoja ja asunto-osakeyhtiön kunnossapitovastuukysymyksien selvittämistä. Riita-asiassa pyrin aina löytämään sovinnollisen ratkaisun kustannustehokkaasti. Minun avustuksellani lukuisat riita-asiat on saatu menestyksekkäästi ratkaistua sovinnollisesti. Asian niin edellyttäessä, riita-asiaan haetaan ratkaisu oikeusprosessin kautta, mistä minulla on pitkäaikaista kokemusta.

Laadin ja tarkastan mm. kauppakirjoja, kiinteistön hallinnanjakosopimuksia ja yhtiöjärjestyksiä sekä hoidan myös perhejuridiikkaan liittyviä asioita kuten testamentteja, avioehtoja ja ositus- ja perinnönjakosopimuksia.

Luennoin usein asumisen juridiikan aihepiiriin liittyvistä asioista kiinteistönvälittäjille ja muille alan toimijoille ja toimin myös kiinteistönkaupan kaupanvahvistajana. Toimin lisäksi Omakotiliiton lakineuvojana.