Ammattitaitomme

Ammattitaito

Tarjoamme riita-asioiden kokonaisvaltaista hoitamista, konsultointia, asiakirjojen laadintaa, koulutusta ja luennointia. Annamme myös ratkaisuesityksiä ja asiantuntijalausuntoja erilaisiin riitoihin.

Kokemus

Kaikilla juristeillamme on laaja kokemus asumisen juridiikan kysymyksistä ja riita-asioiden hoitamisesta. Kaikki varatuomarimme ovat hoitaneet oikeudenkäyntejä jo useiden vuosien ajan.

Asiakaslähtöisyys

Sopiminen on usein asiakkaalle edullisin vaihtoehto, sillä monessa tapauksessa sopiminen säästää aikaa, rahaa sekä oikeudenkäynnin aiheuttamaa stressiä. Tarvittaessa hoidamme asioita käräjäoikeuden sovittelumenettelyssä. Mikäli asiat eivät ratkea sovinnollisesti, puolustamme asiakkaamme näkemystä käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa, tarvittaessa korkeimpaan oikeuteen saakka.

Luottamuksellisuus

Toimintatapamme perustuu ehdottomaan luottamukseen asiakkaan ja asiaa hoitavan juristin välillä. Hyvin hoidetut toimeksiannot ja tyytyväiset asiakkaat ovat osoittaneet palvelumme korkealaatuiseksi ja vakiinnuttaneet asemamme kysytyimpien toimistojen joukkoon.

Hyväksi todetut toimintaperiaatteet

Toimintaperiaatteenamme on tarkasti perehtyä asiakkaan ongelmiin, tutkia jutun käytettävissä olevat mahdollisuudet ja yhdessä asiakkaan kanssa sopia etenemistavoista. Tavoitteenamme on aina päämiehen etu. Neuvottelemalla vastapuolen kanssa pyrimme asioissa päämiehelle edulliseen sovinnolliseen ratkaisuun ylimääräisiä kustannuksia välttäen.

Erikoistumisemme

Näkemyksemme mukaan juridiikan alalla erikoistuminen takaa parhaan asiantuntemuksen. Olemme erikoistuneet asumisen juridiikkaan:

 • Kosteus- ja homeongelmiin
 • Asunto- ja kiinteistökauppaan
 • Rs-kauppaan ja niiden liitännäiskysymyksiin
 • Kiinteistönvälittäjien vastuukysymyksiin
 • Asunto-osakeyhtiöasioihin
 • Uudis- ja korjausrakentamisen ongelmiin
 • Huoneenvuokraan liittyviin asioihin

Kaupanvahvistus

Toimistostamme on saatavissa myös Maanmittauslaitoksen määräämä kaupanvahvistaja kiinteistökauppoihin.

Perhe- ja perintöoikeus

Hoidamme myös erilaisia perhe- ja perintöoikeudellisia toimeksiantoja. Käänny luottamuksella puoleemme, mikäli tarvitset esimerkiksi jäämistöoikeudellista suunnittelua, testamenttia, lahjakirjaa, perunkirjoitusta, perinnönjakoa, ositusta tai avioehtoa.

Koulutus ja luennointi

Alan arvostettuna asiantuntijana saamme lukuisia luennointipyyntöjä. Toimimme kouluttajina ja luennoitsijoina erilaisissa tilaisuuksissa kouluttaen esimerkiksi kiinteistönvälittäjiä ja lakimiehiä.

Julkaisut

Toimistomme lakimiehet ovat kirjoittaneet useita asunto- ja kiinteistökauppaan liittyviä kirjoja ja artikkeleita eri julkaisuihin.

Neuvonta

Osallistumme myös erikoistumisalamme kehittämishankkeisiin ja edustajamme ovat olleet mukana mm. ympäristöministeriön asettamassa Hometalkoot työryhmässä, Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry:n laki- ja lausuntovaliokunnassa ja Keskuskauppakamarin kiinteistönarviointilautakunnassa. Teemme myös yhteistyötä Suomen Omakotiliitto ry:n kanssa.

Asiakaskuntamme

Asiakkaitamme ovat pääsääntöisesti yksityishenkilöt, asunto-osakeyhtiöt ja yritykset. Tyypillisimpiä asiakkaitamme ovat:

 • Asunto- ja kiinteistökaupan ostajat ja myyjät
 • Kiinteistönvälittäjät ja kuntotarkastajat
 • Asunto-osake- ja kiinteistöyhtiöt, asunto-osakeyhtiön osakkaat, hallituksen jäsenet
 • Isännöintiyritykset
 • Kiinteistönaapureiden kanssa riitautuneet
 • Vuokranantajat ja vuokralaiset
 • Urakoitsijat, grynderit, rakennuttajat ja urakkasopimuksen osapuolet
 • Perhe- ja perintöoikeudellisia neuvoja tarvitsevat

Vaikka et olisikaan kukaan edellä mainituista, ota rohkeasti yhteyttä, niin tutkimme voimmeko olla avuksi asiassasi. Jos esimerkiksi kiinteistön omistajana tai tulevana omistajana tarvitset apua hallinnanjakosopimuksen tai muiden rakentamiseen tai kauppaan liittyvien asiakirjojen laatimiseen tai tarkistamiseen, toimistomme lakimiehiltä löytyy kokemusta asian hoitamiseen.