Testamentit ja lahjakirjat

Testamentti ja lahjakirja ovat tahdonilmaisuja, joiden avulla voit päättää omaisuutesi lahjoittamisesta elinaikanasi (lahjakirja) tai kuolemasi jälkeen (testamentti).

Testamentti

Jotta testamentti olisi pätevä, se on laadittava noudattaen perintökaaressa säädettyjä muotomääräyksiä. Siksi testamentti kannattaa laatia osaavan lakimiehen avustuksella aina, kun on kyse taloudellisesti merkittävästä asiasta, kuten asunnoista ja kiinteistöistä.

Yleismallipohjan käyttäminen saattaa johtaa ennakoimattomiin seurauksiin, jolloin testamentin tekijän tahto ei välttämättä toteudukaan. Jäämistöoikeuteen perehtyneen asiantuntijan avustuksella saadaan räätälöityä testamentti, joka vastaa testamentin tekijän todellista tahtoa ja tarkoitusta.

Lahjakirja

Myös taloudellisesti merkittävistä lahjoista, kuten asunnoista ja kiinteistöistä, kannattaa laatia lahjakirja ammattitaitoisen lakimiehen avustuksella. Huolellisesti laaditun lahjakirjan avulla voidaan pyrkiä turvaamaan lahjanantajan tahdon toteutuminen ja estämään mahdolliseen ennakkoperintöön liittyviä riitatilanteita.