Johanna Falck

Osakas, varatuomari, OTK, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja, LKV

Puh: (09) 477 8790 (vaihde)
Matkapuhelin: 050 363 9289
Sähköposti: johanna.falck@plt-laki.fi

Olen yhtiömme osakas ja hoidan lakimiehenä kiinteistöjuridiikkaan liittyviä toimeksiantoja. Olen erikoistunut oikeudenkäynteihin ja olen hoitanut niitä erittäin suuren määrän aina 90-luvulta alkaen, joten yksityishenkilöiden ja yritysten avustaminen eri oikeusasteissa on hyvin tuttua. Suurin osa oikeudenkäynneistä käydään käräjäoikeudessa, mutta esim. kiinteistökauppariidoille on hyvin tyypillistä, että käsittelyä jatketaan hovioikeudessa. Nautin oikeudenkäynneistä. Ne ovat työni parasta antia!

Oikeudenkäynneissä ja kaikissa neuvotteluissa on johtolankana aina päämiehen etu. Päämieheni ovat usein asunto- tai kiinteistökaupan osapuolia, myyjiä, ostajia tai välitysliikkeitä. Hoidan jatkuvasti mm. hometaloriitoja ja kaikenlaisia asuntokauppariitoja. Kosteusvaurioiden yleisyyden vuoksi erityisesti asunto-osakeyhtiöiden kunnossapitovastuukysymykset vaativat usein selvittämistä, joten avustan usein myös taloyhtiöitä, hallituksia ja osakkaita erilaisten ongelmatilanteiden selvittelyssä.

Pitkän käräjäkokemukseni perusteella voin todeta, että riidan alkuvaiheessa päämiehen tärkeimpänä tehtävänä on valita kyseiseen oikeudenalaan erikoistunut lakimies ja olla häneen yhteydessä heti asian alkuvaiheessa. Näin tarvittavat toimenpiteet ja ensimmäiset askelmerkit selviävät, eikä päämiehelle synny ikäviä oikeudenmenetyksiä.

Hoidossani olleissa riidoissa on hyvin monissa onnistuttu neuvottelemaan sovintoratkaisu. Vaikka päämies lopulta voittaisi oikeudenkäynnin, on vuosia kestävä ja kallis oikeudenkäynti päämiehelle varsin raskas prosessi. Tämän vuoksi suurin osa päämiehistäni toivoo asiaansa sovintoratkaisua. Sovinnon löytämiseen on monia keinoja. Käytössä ovat mm. juridinen kirjeenvaihto, toimistollamme järjestettävät sovintoneuvottelut sekä käräjäoikeuden sovittelumenettelyistunnot.

Toimin myös kouluttajana ja luennoitsijana. Koulutan mm. kiinteistönvälittäjiä ja muita alan toimijoita.

Toimin Suomen Omakotiliiton lakineuvojana ja olen Suomen Lakimiesliiton jäsen.

  • Oikeustieteen kandidaatin tutkinto Helsingin yliopisto 1994
  • Varatuomari 1997
  • Laillistettu kiinteistönvälittäjätutkinto, LKV 1994
  • Luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja
  • Lakiasiaintoimisto Lainvoima Oy:n oikeudenkäyntilakimies 1990–1995, 1997–1999
  • Lohjan käräjäoikeuden notaari 1996–1997
  • Intrum Justitia Oy:n oikeudenkäyntilakimies 2000–2012
  • Lakiasiaintoimisto Palo & Co Oy:n osakas