Johanna Falck

Osakas, varatuomari, OTK, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja, LKV

  • Puh: (09) 477 8790 (vaihde)
  • Matkapuhelin: 050 363 9289
  • Sähköposti: johanna.falck@plt-laki.fi

Olen yhtiömme osakas ja hoidan lakimiehenä kiinteistöjuridiikkaan liittyviä toimeksiantoja. Olen erikoistunut oikeudenkäynteihin ja olen hoitanut niitä erittäin suuren määrän aina 90-luvulta alkaen, joten yksityishenkilöiden ja yritysten avustaminen eri oikeusasteissa on hyvin tuttua. Suurin osa oikeudenkäynneistä käydään käräjäoikeudessa, mutta esim. kiinteistökauppariidoille on hyvin tyypillistä, että käsittelyä jatketaan hovioikeudessa. Nautin oikeudenkäynneistä. Ne ovat työni parasta antia!

Oikeudenkäynneissä ja kaikissa neuvotteluissa on johtolankana aina päämiehen etu. Päämieheni ovat usein asunto- tai kiinteistökaupan osapuolia, myyjiä, ostajia tai välitysliikkeitä. Hoidan jatkuvasti mm. hometaloriitoja ja kaikenlaisia asuntokauppariitoja. Kosteusvaurioiden yleisyyden vuoksi erityisesti asunto-osakeyhtiöiden kunnossapitovastuukysymykset vaativat usein selvittämistä, joten avustan usein myös taloyhtiöitä, hallituksia ja osakkaita erilaisten ongelmatilanteiden selvittelyssä.

Pitkän käräjäkokemukseni perusteella voin todeta, että riidan alussa päämiehen tärkeimpänä tehtävänä on valita kyseiseen oikeudenalaan erikoistunut juristi ja olla häneen yhteydessä heti asian alkuvaiheessa. Näin lähtökohdat saadaan kartoitettua ja asiaan voidaan tehdä tilannearvio. Jo tuolloin selviävät tarvittavat toimenpiteet ja ensimmäiset askelmerkit, eikä päämiehelle pääse syntymään ikäviä oikeudenmenetyksiä.

Hoidossani olleissa riidoissa on hyvin monissa onnistuttu neuvottelemaan sovintoratkaisu. Vaikka päämies lopulta voittaisi oikeudenkäynnin, on vuosia kestävä ja kallis oikeudenkäynti päämiehelle usein yllättävän raskas prosessi. Tämän vuoksi suurin osa päämiehistäni toivoo asiaansa sovintoratkaisua. Sovinnon löytämiseen on monia keinoja. Käytössä ovat mm. juridinen kirjeenvaihto, toimistollamme järjestettävät sovintoneuvottelut sekä käräjätuomarin johdolla käytävät tuomioistuinsovittelut.

Toimin myös kouluttajana ja luennoitsijana. Koulutan mm. kiinteistönvälittäjiä ja muita alan toimijoita.

Toimin Suomen Omakotiliiton lakineuvojana ja olen Suomen Juristiliiton jäsen.