Riitojen ratkaisu

Autamme asumisen riitatilanteissa

Asumisen juridiikkaan erikoistuneet kokeneet ammattilaisemme auttavat asuntokaupan myyjiä, ostajia sekä muita osapuolia ratkaisemaan vaikeita riitatilanteita.

Hometaloriidat sekä kosteusvauriot

Hoidamme hometaloriitoja niin ostajan kuin myyjän näkökulmasta katsoen eli toimeksiantajiamme ovat sekä kaupan ostajat että myyjät. Hometaloriidoissa on tärkeää selvittää mm. virheen syy, korjaustarpeen laajuus sekä korjauksesta aiheutuvat kustannukset. Ostajan oikeusturvan kannalta erittäin tärkeää on viipymättä tehdä virheilmoitus eli reklamaatio oikeudenmenetysten välttämiseksi. Myyjän oikeusturvan kannalta on syytä ilman turhaa viivytystä selvittää, onko kyseessä myyjän kaupanvastuulla oleva virhe.

Esimerkkitapaus: hometaloriita

Perhe on ostanut vanhan omakotitalon, johon heidän oli tarkoitus tehdä kylpyhuoneremontti. Remonttia tehtäessä kuitenkin havaitaan pintamateriaalien poistamisen jälkeen, että alla olevat rakenteet ovat kauttaaltaan homeessa. Korjaustarve onkin huomattavasti laajempi kuin ostajat osasivat odottaa. Ostajat kutsuvat paikalle terveystarkastajan, joka toteaa, että asunnossa on terveyshaitta. Perhe reklamoi myyjälle ja vaatii kaupan purkua. Myyjä kiistää kaupanpurkuvaatimuksen ja vetoaa ostajan selonottovelvollisuuteen sekä rakenteiden ikääntyneisyyteen. Ostajat puolestaan vetoavat siihen, että heillä ei ollut mahdollisuutta havaita ongelmia ennen kauppaa, eikä ongelmaa havaittu kauppaa edeltäneessä kuntotarkastuksessa. Tapaus selvitetään neuvottelemalla.

Sovinnollinen ratkaisu ja neuvottelu

Pyrimme löytämään asiakkaan kannalta parhaan ratkaisun sovinnollisesti konsultoimalla, neuvottelemalla ja viime kädessä oikeusteitse. Valvomme asiakkaamme etuja neuvotteluissa ja pyrimme ratkaisemaan riidan parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaan edun mukaisesti.

Kaikilla toimistomme juristeilla on pitkä ja kattava kokemus oikeudenkäyntien hoitamisesta eri oikeusasteissa. Toimistomme lakimiehet hoitavat myös kuluttajariitalautakunnassa käsiteltäviä asioita.