Asuntokaupan virheet ja vastuut oikeuskäytännössä

Marianne Palo, Leena Linnainmaa

Tässä teoksessa asuntokaupan kokeneet asiantuntijat varatuomari Marianne Palo ja varatuomari Leena Linnainmaa selvittävät laajasti kaupan osapuolten velvollisuuksia ja vastuita myyjän tiedonanto- ja ostajan selonottovelvollisuudeasta kiinteistönvälittäjän tehtäviin ja vastuuseen sekä kuntotarkastajan vastuuseen maakaaren, asuntokauppalain ja välityslakien säännösten kannalta.

Kirjassa tarkastellaan kattavan oikeuskäytännön pohjalta yksityiskohtaisesti asunto- ja kiinteistökaupoissa esiintyneitä virheitä, niiden korjauskustannusten merkitystä ja korvauskäytäntöä sekä vastuukysymyksiä. Teoksessa on käsitelty noin 350 keskeistä tapausta korkeimmasta oikeudesta, hovioikeuksista ja kuluttajavalituslautakunnasta.

Asuntokaupan virheet ja vastuut oikeuskäytännössä -kirja on tarkoitettu ensisijaisesti asuntokauppoja ja asuntokauppariitoja hoitaville sekä tuomioistuimissa toimiville juristeille.

Teos on myös erinomainen oppi- ja käsikirja kiinteistönvälittäjille ja asuntojen kuntotarkastajille sekä arvokas tietolähde kaikille asunnon myyjille ja ostajille, erityisesti ongelmatilanteissa.

ISBN 951-685-092-8