Avainsana: asuntokauppa

Isännöitsijäntodistus tärkeässä roolissa asuntokaupoissa

24.4.2024|

Isännöitsijäntodistus on yksi keskeisimmistä asuntokaupan asiakirjoista. Isännöitsijäntodistuksesta ja sen sisällöstä säädetään asunto-osakeyhtiölaissa sekä osakehuoneistojen pinta-alan mittaustavasta ja isännöitsijäntodistuksesta annetussa valtioneuvoston asetuksessa. Myyjän on asuntokauppatilanteissa hankittava lakisääteinen isännöitsijäntodistus ja ostajan kannattaakin tutustua siihen tarkoin ennen kauppaa. Se sisältää ajantasaista ja tärkeää tietoa sekä myytävästä asunnosta että asunto-osakeyhtiöstä. Mitä tietoja isännöitsijäntodistus sisältää ja miksi se on niin tärkeä?

Selostusliite välittäjän työkaluna

17.4.2024|

Selostusliite on asunto- ja kiinteistökaupan asiakirja, joka toimii kiinteistönvälittäjän työkaluna välitystyössä. Selostusliite on yksinkertaisuudessaan asunnon myyjän antama selvitys välittäjälle asunnon ominaisuuksista. Selostusliite sisältää välittäjän toimeksiantajan, eli myyjän, antamat kaupan kohdetta koskevat tiedot. Selostusliitteen täyttäminen kuuluu välittäjän selonottovelvollisuuteen ja sen täyttämättä jättäminen on Hyvän välitystavan vastaista. Miten selostusliite laaditaan ja mihin sitä tarvitaan?

Energiatodistus – ei mikään turha paperi!

10.4.2024|

Energiatodistus on lain vaatima asunto- ja kiinteistökaupan virallinen asiakirja, joka laaditaan asiantuntijan toimesta. Energiatodistuksessa ilmoitetaan energialuokitus, jonka avulla rakennusten energiatehokkuutta voi vertailla. Se perustuu rakennuksen ominaisuuksiin ja sen tarkoituksena on eritellä rakennuksen energiatehokkuuteen vaikuttavat tekijät. Siitä saa tärkeää tietoa esimerkiksi kiinteistön energiankulutuksesta. Energiatodistus on lain mukaan pakollinen asiakirja myynti- ja vuokraustilanteissa. Milloin ja miten energiatodistus tulee hankkia?

Ensiasunnon ostaja – turvaa selustasi!

28.2.2024|

Ensimmäisen asunnon ostaminen on suuri päätös ja asuntokaupoissa voikin kohdata monenlaisia pulmia. Asunnon ostaminen voi olla jännittävää ja sen erikoisuudet voivat mietityttää. Ensiasunnon ostajana on tärkeää ymmärtää omat oikeudet ja velvollisuudet sekä varmistaa, että kaikki kauppaan liittyvät asiat ovat kunnossa. Asunnon ostaminen vaatii perehtymistä, mutta apua on myös saatavilla. Useissa tilanteissa kannattaakin turvautua asiantuntijan apuun! Olemme listanneet tähän blogiin muutamia keskeisiä seikkoja ja vinkkejä, jotka helpottavat ostoprosessia ja auttavat turvaamaan selustasi.

Sovinto asuntokauppariidoissa: Tehokas ja inhimillinen ratkaisu kiistojen selvittämiseen

8.9.2023|

Asunnon ostaminen on yleensä elämän mullistava ja suuri investointi. Asuntokauppojen yhteydessä voi kuitenkin syntyä harmillisia erimielisyyksiä ja ikäviä riitoja osapuolten välille. Riitojen aiheuttamat oikeudenkäynnit voivat olla osapuolille kuormittavia niin henkisesti kuin taloudellisestikin. Usein paras vaihtoehto asuntokauppariitojen ratkaisuun onkin sovinto osapuolien välillä, sillä se on tehokas tapa löytää kaikkia tyydyttävä kompromissi. Mitä sovinnon tekeminen asuntokauppariidoissa oikeastaan tarkoittaa ja miksi se kannattaa?

Erikoistuminen takaa laadun!

26.6.2023|

Toimistomme juristit ovat asunto- ja kiinteistökauppariitojen, kuten hometalo- ja kosteusvaurioriitojen, asiantuntijoita. Juristeillamme on kymmenien vuosien kokemus asumisen juridiikasta. He ovat ajan tasalla alan kehityksestä ja muutoksista. Heidän jatkuva ammatillinen erikoistumisensa varmistaa sen, että asiakkaan juridinen ongelma hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Asiakas voi luottaa siihen, että meidän juristimme ovat tietoisia kaikista alaa koskevista muutoksista ja oikeuskäytännöstä.

Kuuntele: Marianne Palo vieraana Kiinteistönvälitysalan keskusliiton podcastissa – aiheena virheet asunto- ja kiinteistökaupoissa!

28.10.2022|

Perustajaosakkaamme VT Marianne Palo keskustelee Kiinteistönvälitysalan keskusliiton Hyvän välitysälan podcastin jaksossa 11 aiheesta virheet asunto- ja kiinteistökaupoissa muiden alan asiantuntijoiden kanssa. Kuuntele podcast-jakso tästä. Milloin asunto- tai kiinteistökaupassa on virhe? Millaisia ovat tyypillisimmät virheet asunto- ja kiinteistökaupoissa? Virhearviointi ei välttämättä

Voiko asuntokaupan ehtoja muuttaa ostotarjouksen jälkeen?

24.10.2017|

Asuntokauppa on merkittävä oikeustoimi, johon liittyvät ehdot on syytä harkita tarkkaan. Myyjän on annettava kaikki kauppaan vaikuttavat tiedot ostajalle jo ennen kuin ostaja tekee ostopäätöksen ja esittää ostotarjouksensa.   Asuntokauppa on irtaimen kauppaa. Asuntokauppalaissa ei ole säännöksiä sitä, missä vaiheessa

Go to Top